Nyheter

ØVELSE: Kinesiske marinefartøy observert rundt Taiwan, 23. mai 2024

Kina mener militærøvelse er en test av makt i Taiwan

Få dager etter at Lai Ching-te ble innsatt som president på øya, holder Kina en stor øvelse rundt Taiwan. 

Publisert

Kina mener innsettelsestalen hans var «en innrømmelse av uavhengighet», noe kineserne sterkt motsetter seg på øya de anser som en del av sitt territorium.

Da øvelsen startet torsdag morgen, var Taiwan omringet av kinesiske militærfly og marinefartøy, og det kinesiske militæret sverget at uavhengighetskreftenes blod skulle flyte på øya. Kinesiske myndigheter omtalte øvelsen som en «kraftig straff» for «separatistiske handlinger.

Statlige kinesiske medier melder at Kina i forbindelse med øvelsen har sendt flere bombefly som har gjennomført simulerte angrep. Flyene skal ha vært utstyrt med skarpe våpen.

Taiwan har vært selvstyrt og i praksis opptrådt som et eget land siden kommunistene vant borgerkrigen på det kinesiske fastlandet på midten av forrige århundre.

Uten å vise direkte til den kinesiske militærøvelsen sa president Lai i en tale torsdag at han vil stå i første rekke for å forsvare Taiwan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS