Nyheter

MILITÆRØVELSE: En soldat fra Folkets frigjøringshær ser på en taiwansk fregatt under Kinas militærøvelse, fredag 5. august 2022.
MILITÆRØVELSE: En soldat fra Folkets frigjøringshær ser på en taiwansk fregatt under Kinas militærøvelse, fredag 5. august 2022.

Taiwan skal avholde anti-invasjonsøvelser

Kinas militærøvelser fortsatte i området rundt Taiwan mandag, opplyser kinesiske myndigheter. Det var ventet at øvelsene skulle avsluttes søndag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Folkets frigjøringshær fortsatte å gjennomføre praktiske øvelser og trening i havet og luftrommet rundt øya Taiwan, med fokus på å organisere antiubåt- og sjøangrepsoperasjoner, heter det i en uttalelse fra det kinesiske militæret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Folkets frigjøringshær er navnet på Kinas militære styrker.

Les også: Ukrainske styrker stanser russisk framrykking

Kina har i løpet av uken blant annet utplassert jagerfly, krigsskip og ballistiske missiler i farvannene utenfor Taiwan, som en del av Kinas største militærøvelser noensinne.

Bakteppet er den amerikanske kongresslederen Nancy Pelosis besøk til Taiwan. Kina har reagert kraftig på besøket og mener det er provokasjon fra USA. Årsaken er at kineserne regner Taiwan som en del av sitt territorium.

Anti-invasjonsøvelser

Taiwans skal denne uken avholde øvelser som skal forberede landet på invasjon. Det skjer etter flere dager med Kinas militærøvelser i området rundt øya.

Taiwans militærøvelser skal simulere et forsvar av øya mot en eventuell kinesisk invasjon, opplyser myndighetene mandag.

Øvelsene har vært planlagt en stund og er ikke et svar på Kinas militærøvelser, ifølge talsperson Lou Woie-jye for den taiwanske hæren.

Taiwan avholder øvelser som forbereder dem på invasjon rutinemessig, legger han til.

Powered by Labrador CMS