Nyheter

INGENTING GALT: Det amerikanske forsvarsdepartementet mener det ikke gjorde noe galt da forsvarsminister Lloyd Austins kreftdiagnose og sykehusinnleggelser ble holdt hemmelig.

Pentagon sier de ikke gjorde noe galt da Lloyd Austin var innlagt

Etter å ha gransket seg selv har Pentagon kommet fram til at de ikke gjorde noe galt da de holdt forsvarsminister Lloyd Austins sykehusinnleggelse hemmelig.

Publisert

Departementet har brukt 30 dager på å renvaske seg selv, men rapporten kommer neppe til å dempe det politiske sinnet eller temperaturen når Austin stiller til høring i Kongressen om saken senere i uken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Austin meldte ikke fra da han var lagt inn for en prostataoperasjon i desember eller da han ble lagt inn på sykehus igjen i januar. Selv ikke sjefen hans – president Joe Biden – fikk vite noe. Heller ikke Austins stedfortreder, som var på ferie i januar, men måtte ta over ministerens oppgaver, fikk vite om innleggelsen før det var gått flere dager.

– Ingenting av det som er gransket i denne gjennomgangen tyder på vond vilje eller forsøk på å tildekke, fastslår Pentagon i rapporten, som Austin også har gått gjennom.

Tidligere i måneden beklaget forsvarsministeren at han ikke fortalte president Biden og de øverste i staben om prostatadiagnosen i forkant av operasjonen. Han sa helseproblemet traff ham som et slag i magen.

Politikere på begge sider i USA har kritisert ham for å holde kreftdiagnosen og innleggelsene hemmelig.

Powered by Labrador CMS