Nyheter

NYTT FARTØY: Slik så KV Hopen ut da det ankom Norge i januar. Nå har det oppstått brann om bord.

Brann i flunkende nytt kystvaktfartøy

Det har oppstått en brann om bord på kystvaktskipet KV Hopen, som ligger til kai på skipsverftet Vard i Tomrefjord i Romsdal. Situasjonen er under kontroll, ifølge brannvesenet. 

Publisert Sist oppdatert

Fredag morgen brøt det ut brann om bord på kystvaktskipet KV Hopen. Det skriver NRK

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Like før klokka 11.00 fredag meldte brannvesenet at situasjonen er under kontroll. 

– Det er litt tidlig å si hvor omfattende skadene er, men vi tror ikke brannen vil påvirke ferdigstillelse, skriver kommunikasjonssjef i Vard, Anne-Bente Skjellum i en e-post til Forsvarets forum. 

Etter planen skal KV Hopen overleveres Forsvaret i løpet av 2024. 

KV Hopen er et av kystvaktfartøyene i den nye Jan Mayen-klassen og ankom Norge i januar 2023. Fartøyet er enn så lenge ikke offisielt overtatt av Forsvaret, men ligger til kai på verftet Vard. Her skal skroget omgjøres til et komplett utrustet kystvaktfartøy. 

– Brannen har startet i batterirommet. Hva som er årsaken til at brannen har startet vet vi ikke enda, sier Tonny Åsen, ved 110-sentralen i Møre og Romsdal til NRK. 

Brannårsaken er så langt ukjent, og det er ikke meldt om personskader. Brannvesenet jobber med slukningsarbeid, men omtaler arbeidet som «utfordrende». 

– Brannvesenet har tatt ned brannen, men sliter med at nye batterier som er ved siden av hverandre begynner å brenne, sier Åsen.

Powered by Labrador CMS