Nyheter

JAMMET: Et fly med Grant Shapps ombord ble jammet ved Kaliningrad.

Flyet til britisk forsvarsminster jammet av Russland

I rundt 30 minutter var GPS-signalet satt ut av spill. 

Publisert

Britiske myndigheter har bekreftet at et fly med forsvarsminister Grant Shapps ombord ble jammet 13. mars, ifølge nettstedet the War zone. 

Dette skjedde etter en reise til Polen, da flyet av typen Dassault 900LX fra det britiske luftforsvaret var i nærheten av den russiske eksklaven Kaliningrad. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var avisen The Times som omtalte jammingen først. Shapps var på en kort visitt til Polen for å treffe forsvarsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz under en Nato-øvelse med britiske og polske tropper. 

Jamming er forstyrrelse av elektroniske signaler, som for eksempel kan slå ut navigering- og kommunikasjonssystemer. Angrepet varte i rundt 30 minutter, og besetningen måtte benytte alternative metoder for navigering. Ifølge en talsperson for statsminster Rishi Sunak var det aldri fare for sikkerheten til flyet. 

Det er ikke kjent hvorvidt det var et spesifikt mål for russerne eller om flyet var i et område hvor alle fly ble jammet. 

Powered by Labrador CMS