Nyheter

VANT: Regjeringspartiet i Taiwan DPP vant valget på lørdag. Nå flyr Kina ved Taiwan med jagerfly.

Kinesiske jagerfly ved Taiwan 

24 kinesiske jagerfly ble registrert rundt Taiwan. Elleve av dem krysset den uoffisielle grenselinjen mellom Kina og Taiwan, ifølge forsvarsdepartementet i Taipei.

Publisert Sist oppdatert

Det er den første demonstrasjonen av Kinas militærmakt siden Taiwans presidentvalg i helga.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Departementet offentliggjør daglig statistikk om Kinas militære tilstedeværelse rundt Taiwan, og melder torsdag at 5 skip ble observert i tillegg til jagerflyene.

Den demokratiske og selvstyrte øya Taiwan har regjering, eget forsvar og egen valuta, men Kina anser den som sitt territorium og har sverget å ta kontroll over den.

Lørdagens valg ble vunnet av regjeringspartiet DPP, og Lai Ching-te, som Beijing anser som en separatist, blir ny president. Før valget advarte Beijing om at valget av ham kunne bringe «krig og nedgang» til Taiwan.

Det største antallet jagerfly Kina har sendt i løpet av døgn var i september, da Taiwan registrerte 103 fly rundt øya. 40 av dem krysset grenselinjen i Taiwan-stredet.

Powered by Labrador CMS