Nyheter

MARIHUANA: Sikkerhet er en av grunnene til at forsvaret fikk oppgaven med å dyrke cannabis. Bildet er hentet fra en brosjyre fra det italienske helsedepartementet.

Italia setter inn forsvaret for å bli selvforsynt med marihuana

Med hemmelige næringsstoffer skal det italienske forsvaret dyrke 1500 kilo cannabis per år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare uniformene som er grønne i det italienske forsvaret. Soldatene har åpenbart også grønne fingre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I 2014 startet italienerne et prosjekt for å dekke behovet for medisinsk cannabis, der forsvaret fikk ansvaret for å sikre leveranser av den legende planten. Det første året ble det høstet en avling på 50 kilo. Neste år er planen å dyrke 700 kilo høypotent cannabis. Målet er 1500 kilo per år og dermed gjøre Italia selvforsynt med medisinsk cannabis, skriver Defense News.

Prosjektet foregår i byen Firenze, og plantene dyrkes spesielle rom, der lys, temperatur, vanning og ventilasjon er nøye kontrollert. Ifølge Defense News bruker det italienske forsvaret hemmelige næringsmidler, for å få best mulig resultat.

Les også: Vil la tidligere cannabis-brukere jobbe i CIA

Ifølge Defense News er det to grunner til at forsvaret har fått jobben med å forsyne Italia med marihuana. Den ene er at Forsvaret kan sørge for forsvarlig sikring av lokalene der plantene dyrkes. Den andre er at det italienske forsvaret lenge har hatt ansvaret for produksjon av legemidler, som malariamedisin til soldatene.

700: I år planlegger italienerne å dyrke 700 kilo cannabis.

– I Firenze kan vi produsere et produkt av jevn kvalitet, slik at dosene ikke varierer, og til samme pris som vi nå betaler for importerte produkter, sier oberst Gabriele Picchioni, leder for produksjonsanlegget, til Defense News.

Les også: Soldat ruset på MDMA sto med skarpladd våpen på vakt

Powered by Labrador CMS