Nyheter

SKUFFET: Russlands president Vladimir Putin var nær venn av Silvio Berlusconi. Nå sier Italias tidligere statsminister at han er skuffet over Putin.
SKUFFET: Russlands president Vladimir Putin var nær venn av Silvio Berlusconi. Nå sier Italias tidligere statsminister at han er skuffet over Putin.

Berlusconi dypt skuffet over Putin

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi sier at han er dypt skuffet og trist over Russlands president Vladimir Putins oppførsel i Ukraina-krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg kan ikke og jeg ønsker ikke å skjule at jeg er dypt skuffet over Vladimir Putins oppførsel, sa Berlusconi på et møte i det konservative partiet Forza Italia i Roma lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Jeg har kjent ham i rundt 20 år. Jeg fikk alltid inntrykk av at han var en demokrat og en fredens mann, sier den 85 år gamle milliardæren videre.

Berlusconi var statsminister tre ganger i perioden mellom 1994 og 2011. Han har til nå unnlatt å kritisere Putin.

Les også: Dette er Russlands svartehavsflåte

Berlusconi opprettholdt i denne perioden vennskapelige og personlige bånd til Putin og inviterte Putin på ferie til sin luksusvilla på Sardinia.

Stilt overfor de grusomme massakrene på sivile i Butsja og andre steder, ekte krigsforbrytelser, kan ikke Russland benekte sitt ansvar, sier Berlusconi.

Powered by Labrador CMS