Nyheter

Den franske presidenten Emmanuel Macron snakker i mobilen under et møte på et EU-toppmøte i Brussel.
Den franske presidenten Emmanuel Macron snakker i mobilen under et møte på et EU-toppmøte i Brussel.

Israel skal granske anklager mot NSO Group

Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er det israelsk-utviklede spionprogrammet blant annet benyttet til å spionere på minst 14 statsledere

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Israel skal granske teknologiselskapet NSO Group, som selger spionvare som har vært benyttet til å overvåke politikere, journalister og aktivister verden over.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Israel har opprettet en granskingskommisjon som skal gjennomgå anklagene mot NSO Group og undersøke påstandene om at programvare utviklet av selskapet, er misbrukt, sier lederen av forsvars- og utenrikskomiteen i Knesset, Ram Ben Barak.

– Forsvarsgrenene har utpekt en kommisjon som består av flere grupper, sier Ben Barak, som tidligere var nestleder i den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad.

– Når de har fullført gjennomgangen, vil vi kreve å få se resultatet for å vurdere om noe skal gjøres.

Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er det israelsk-utviklede spionprogrammet blant annet benyttet til å spionere på minst 14 statsledere, samt en rekke politikere, journalister og menneskerettsforkjempere verden over.

Powered by Labrador CMS