Nyheter

IDLIB: Kvinner går gjennom et område i Idlib ødelagt av krig.

SOHR: våpenhvilen brutt i Idlib

Syriske regjeringsstyrker bombarderte den opposisjonskontrollerte byen Idlib og drepte ti mennesker torsdag, ifølge eksilgruppa SOHR.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier angrepet begynte med et rakettangrep mot landsbyen Ablin, som ligger 25 kilometer sørvest for Idlib, nær linjen som skiller regimets styrker fra opposisjonen. Dette angrepet krevde tre sivile liv.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Senere samlet opposisjonelle styrker seg ved åstedet for dette angrepet, og et nytt rakettangrep drepte ytterligere sju. Alle skal være del av jihadistgruppa Hayat Tahrir al-Sham, som styrer deler av Idlib-provinsen samt deler av naboprovinsene.

Les også: FNs spesialutsending etterlyser stille diplomati i Syria

Om lag tre millioner mennesker holder til i regionen, hvorav halvparten er på flukt fra andre deler av landet. Det har vært våpenhvile siden mars 2020, og med unntak av en rekke mindre brudd har den holdt. Torsdagens angrep er et av de verste bruddene på våpenhvilen siden den ble inngått.

Powered by Labrador CMS