Nyheter

PÅGREPET: Den iranske Revolusjonsgarden har pågrepet flere vestlige diplomater som anklages for spionasje, melder det statlige nyhetsbyrået Fars.
PÅGREPET: Den iranske Revolusjonsgarden har pågrepet flere vestlige diplomater som anklages for spionasje, melder det statlige nyhetsbyrået Fars.

Irans revolusjonsgarde hevder å ha pågrepet britisk diplomat

Den iranske revolusjonsgarden har pågrepet flere vestlige diplomater som anklages for spionasje, melder det statlige nyhetsbyrået Fars.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge meldingen skal det dreie seg om en britisk diplomat og tre polske statsborgere som skal ha samlet jordprøver fra et forbudt område i Shahdad-ørkenen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fars har også publisert bilde av de fire og et droneopptak som angivelig viser at de samler jordprøver.

Meldingen om pågripelsene er ikke bekreftet fra andre kilder.

I forrige måned ba Amnesty International den britiske regjeringen om å etterforske Irans seks år lange internering av Nazanin Zaghari-Ratcliffe, som har både britisk og iransk statsborgerskap. Menneskerettighetsorganisasjonen har fordømt interneringen og kalt det en «gisseltaking».

Zaghari-Ratcliffe, som først ble internert i Iran i 2016, returnerte til Storbritannia i mars sammen med en annen person med dobbelt statsborgerskap, Anoosheh Ashoori, etter at britiske myndigheter gikk med på å betale en langvarig gjeld til Iran.

Pågripelsene skjer samtidig som Iran, USA og flere andre verdensmakter forsøker å bli enige om en retur til atomavtalen fra 2015.

Powered by Labrador CMS