Nyheter

KREML: Russlands president Vladimir Putin i et møte i Moskva mandag 11. juli.

Putin og Erdogan til Teheran neste uke

Russlands president Vladimir Putin og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal besøke Iran og president Ebrahim Raisi neste uke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den iranske parlamentarikeren Mohammadreza Pour-Ebrahimi sa tirsdag til det statlige nyhetsbyrået Irna at Putin kommer til Teheran neste uke. Irans president Raisi besøkte nylig Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kreml bekrefter møtet og sier at også Tyrkias president skal delta. Møtet holdes neste tirsdag i Teheran.

Temaet skal være fredssamtaler om Syria, opplyser Putins talsmann Dmitrij Peskov. Putin skal også ha et separat møte med Erdogan.

Les også: Putins havn på Gotland

Pour-Ebrahimi sier at en styrking av de økonomiske båndene mellom Iran og Russland også vil bli diskutert. Sanksjonene som er innført mot Russland som følge av angrepet på Ukraina, gjør det enda viktigere å ha et tett samarbeid med Iran, sier han. Også Iran er ilagt sanksjoner.

Ifølge USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er det mye som tyder på at Russland også ber Iran om droner som kan utstyres med våpen, som skal brukes i krigen i Ukraina.

USAs president Joe Biden er senere i uken på tur til Midtøsten.

Tyrkias president Erdogan har nylig besøkt Putin i Sotsji og forsøkt å spille en rolle som mekler mellom Russland og Ukraina. Tyrkia er Nato-medlem.

Les også: Putin og Erdogan vil styrke båndet mellom Russland og Tyrkia

Powered by Labrador CMS