Nyheter

RØDEHAVET: Til illustrasjon. Her transporteres det amfibiske landingsskipet USS Carter Hall, angrepsskipet USS Bataan gjennom Bab al-Mandebstredet 9. august 2023.

Amerikansk angrep på luftvern og droner i Rødehavet

Under angrepet skal de amerikanske styrkene også ha ødelagt en kontrollstasjon og en drone som ble skutt opp over Rødehavet. 

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske militæret melder at de har gjennomført angrep mot luftvern- og dronesystemer til Jemens Iran-støttede houthi-styrker ved Rødehavet.

Angrepene skjedde mandag, ifølge den amerikanske sentralkommandoen (Centcom), som melder om at to missiler var klare til å avfyres fra et luftvernsystem da det ble angrepet.

Videre ødela de amerikanske styrkene en bakkekontrollstasjon og en drone som ble skutt opp over Rødehavet.

Dagen før ble et ballistisk antiskipsrakett avfyrt fra et houthi-kontrollert område mot et britiskflagget, britiskeid og italienskdrevet lasteskip. Det er ikke meldt om skader på verken personer eller skip.

Den jemenittiske houthi-bevegelsen har angrepet en rekke skip i Rødehavet de siste månedene. Houthiene sier de opptrer i solidaritet med palestinerne i krigen mellom Israel og Hamas.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS