Nyheter

RUINER: Redningsmannskaper jobber på stedet etter luftangrepet mot et boligbygg i den syriske hovedstaden Damaskus lørdag. Minst fem medlemmer av den iranske Revolusjonsgarden ble drept.

Iran lover å svare på israelsk angrep mot Revolusjonsgarden i Syria

Israel må betale for angrepet som drepte fem medlemmer av den iranske Revolusjonsgarden og et ukjent antall syrere i Damaskus, ifølge Irans president.

Publisert

Angrepet var rettet mot et boligbygg i det tungt bevoktede nabolaget Mazzeh vest i den syriske hovedstaden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bygningen ble jevnet med jorden, ifølge den syriske hæren, som sier de israelske flyene fløy over de okkuperte syriske Golanhøydene da de gikk til angrep.

Minst ti mennesker ble drept, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Israel, som sjelden kommenterer enkeltangrep i Syria, har ingen kommentar.

Etterretningstopp skal være drept

Den iranske Revolusjonsgardens etterretningssjef for Syria, hans nestkommanderende og tre andre medlemmer av styrken skal være blant de drepte, ifølge iranske medier.

– Den islamske republikken vil ikke la sionistregimets forbrytelser forbli ubesvart, sier Irans president Ebrahim Raisi i en uttalelse til statlig TV der han fordømmer angrepet.

LUFTANGREP: Nødetatene jobber på stedet der en bygning ble truffet av et luftangrep i Damaskus.

Iran vil svare på «et passende tidspunkt og sted», ifølge talsperson Nasser Kanaani i det iranske utenriksdepartementet. Han beskriver angrepet som «en opptrapping i aggressive og provoserende angrep» fra Israel.

Revolusjonsgarden har bekreftet at fem av deres medlemmer er drept, men ikke hva slags posisjoner de hadde i militæret. En sikkerhetskilde i nettverket av grupper som er tett på regjeringene i Syria og Iran, sier til Reuters at en av de drepte ledet informasjonsenheten i Revolusjonsgardens elitestyrke Quds.

Hundrevis av angrep

De siste ukene har Israel blitt anklaget for å trappe opp angrepene mot iranske og Iran-tilknyttede mål i Syria og Libanon. Det øker frykten for at Gaza-konflikten kan spre seg ytterligere.

Få timer etter angrepet i Damaskus ble to Hizbollah-medlemmer drept i et israelsk droneangrep mot en bil i havnebyen Tyr sør i Libanon. Også to personer som var i en frukthage i nærheten, ble drept, ifølge libanesiske medier.

I desember ble den iranske generalen Seyed Razi Mousavi drept i et israelsk droneangrep i Syria. Angrepet fant sted omtrent 10 kilometer sør for Damaskus.

Israel har utført hundrevis av luftangrep mot Syria siden borgerkrigen brøt ut der i 2011, primært rettet mot Iran-støttede libanesiske Hizbollah-styrker og den syriske hærens stillinger.

Revolusjonsgardens bygning

Ifølge SOHR tilhørte bygningen som ble angrepet lørdag, Revolusjonsgarden. Mazzeh huser også FNs hovedkvarter, ambassader og restauranter.

– De rettet helt klart angrepet mot høytstående medlemmer av Iran-støttede grupper eller iranske styrker, sier SOHR-direktør Rami Abdulrahman.

Eksilgruppen er basert i Storbritannia og henter informasjon fra et nettverk av kilder i Syria.

Powered by Labrador CMS