Nyheter:

Norske styrker i Irak må ikke i karantenehotell når de blir rotert ut.

Nye reiseregler gjelder ikke norske soldater i Irak

Norske soldater som skal hjem fra Irak, må ikke på karantenehotell, tross nye restriksjoner som ble innført onsdag. Situasjonen kan imidlertid endre seg fort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Både ambassadepersonell og militært personell er underlagt egne regler. De er forpliktet til å ta test, og gå i karantene, men det er ikke krav om at de må gå i hotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Tre FN-soldater såret i angrep i Mali

Norge har rundt 30 soldater stasjonert i Ain al-Asad-flybasen i Anbar-provinsen vest i Irak, rundt 200 kilometer fra grensa til Syria. De deltar i den USA-ledede koalisjonen mot Islamsk Stat (IS).

Onsdag ble det innført krav om at alle reisende til Norge fra Irak må i karantenehotell, uansett om reisen har vært nødvendig eller ikke, grunnet koronasituasjonen i landet. Alle reiser til Irak frarådes.

Mæland vil imidlertid ikke avvise at reglene kan forandre seg.

– Jeg vil ikke avvise at det er risiko for at det kan skje. Vi gjør regelvurderinger fortløpende. Akkurat nå er det gjort unntak for personell som er på jobb for oss i utlandet, på nødvendig reise, sier hun.

Les også: Norske soldater fikk vaksine som kan gi blodpropp

Powered by Labrador CMS