Nyheter:

12-13 personer i utenlandstjeneste har fått forlenget beordring.
12-13 personer i utenlandstjeneste har fått forlenget beordring.

Flere får forlenget utenlands­tjenesten på grunn av korona

Det gjelder i hovedsak offiserer i Sør-Sudan, Midtøsten og Mali.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere forsvarsansatte har blitt beordret til å bli ved posten sin i en rekke internasjonale operasjoner som følge av Covid-19.

– Per nå er det gitt forlenget beordring til 12-13 personer, skriver oberstløytnant Vegard Finberg, informasjonssjef ved Forsvarets personell- og vernepliktssenter i en e-post.

Han skriver at dette i all hovedsak gjelder personell i FN-tjeneste. Mer spesifikt i Sør-Sudan (UNMISS), Midøsten (UNTSO) og Mali (MINUSMA).

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på tips@fofo.no.

Forlengelsene varierer fra noen få uker og opptil cirka 3 måneder. I sistnevnte tilfelle vil vedkommende få en total tjenestetid på cirka 15 måneder.

– Det har vært fremmet en sak fra Forsvarsstaben til Forsvarsdepartementet med tanke på kompensasjon av personellet ved disse forlengelsene, sier Finberg.

Kompensasjonen skal tilsvare brudd på hviletiden, som står nærmere beskrevet i «Særavtale for tjenestegjøring i Internasjonale operasjoner».

De som gis mer enn fire uker forlengelse, vil motta et tillegg på 4350 kroner per måned. Kompensasjonen vil bli utbetalt i neste lønns måned.

Forsvarsdepartementet opplyser at ordningen varer frem til 31. oktober 2020.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Powered by Labrador CMS