Nyheter

En yrkessoldat i 20-årene er dømt for å ha drept en tiur med kniv i øvingsfeltet ved Rena leir.

Soldat dømt for å drepe tiur med kniv

En yrkessoldat i 20-årene er dømt i Østre Innlandet tingrett for å ha drept en tiur med kniv. Mannen hevdet å ha handlet i nødverge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde fredag 20. mars 2020 i øvingsfeltet ved Rena leir i Åmot. Tiltalte forklarte i retten at han var på tur sammen med to venner i øvingsfeltet da tiuren dukket opp. Den skal ha vært svært pågående, selv etter at de forsøkte å skremme den bort.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge mannens forklaring gikk han gjennom skaren i en myr da han og vennene forsøkte å forlate området, og fikk panikk da tiuren kom mot ham.

Han skal ha veivet kniven foran seg og traff dermed fuglen i hodet.

Les også: En serie feilbombinger – men er USA skyldig i krigsforbrytelser?

Retten stilte seg tvilende til nødvergeforklaringen til mannen. Et flertall trodde ikke på mannens forklaring om at han fikk panikk, fordi han som yrkessoldat i Telemark bataljon er trent for å holde hodet kaldt i kritiske situasjoner.

Mannen ble dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for drapet på tiuren. Han har brutt viltloven, som sier at jakt skal skje med skytevåpen, og naturmangfoldsloven, som sier at jakt på tiur uansett ikke skal skje før 10. september. I tillegg til boten må mannen betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

Les også: Tidligere skarpskytter Jens Kvernmo har tilbrakt ett år i verdens største villmark og skulle gjerne delt en kaffekjele med forsvarssjefen

Powered by Labrador CMS