Nyheter

BEREDSKAP: Nkom har bedt aktører i ekomsektoren om å ha forhøyet oppmerksomhet rundt kritisk infrastruktur.

Skjerpet beredskap for sjøfiberkabler

Etter Nord Stream-lekkasjen i Østersjøen har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet skjerpet beredskapen og rettet en særlig oppmerksomhet mot sjøfiberkabler.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Beredskapen i sektoren ble skjerpet etter invasjonen av Ukraina i februar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Innenfor disse rammene følger vi også opp hendelsen i Østersjøen. Blant tiltakene er at blant annet aktørene er bedt om å gjennomgå beredskapsplaner, styrke kapasitet til å håndtere digitale angrep, og å redusere terskelen for varsling til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, opplyser Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Etter ødeleggelsen av gassrørene i Østersjøen har Nkom presisert at aktører i ekomsektoren, skal ha forhøyet oppmerksomhet rundt kritisk infrastruktur, og det er rettet særlig oppmerksomhet rundt sjøfiberkabler.

Nkom har ikke oppdaget eller blitt varslet om noe mistenkelig aktivitet på eller i nærheten av internettkabler eller tilhørende infrastruktur, opplyser avdelingsdirektør Ellen Høstmark Bustø for kommunikasjon og samfunnskontakt i Nkom til Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS