Nyheter

TAKHØYDE: Torgeir Knag Fylkesnes sier takhøyden i partiet skal være stor nok til å tåle en debatt med reell uenighet om SVs Nato-standpunkt.

SV-topp frykter ikke at Nato skal splitte partiet

SV skal diskutere sitt Nato-standpunkt det kommende året. Nestleder Torgeir Knag Fylkesnes tror ikke det vil føre til splittelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

SVs forløper Sosialistisk Folkeparti ble tuftet på motstand mot norsk Nato-medlemskap. Etter Russlands invasjon av Ukraina er alliansefrie naboland på vei inn i Nato, og SV tar en ny debatt. Fylkesnes tror partiet skal komme seg helskinnet gjennom prosessen, skriver Dagsavisen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: SV-politiker kaster seg inn i svensk Nato-debatt

– Jeg tror derimot SV kan bli ett av de interessante stedene der man kan diskutere den nye sikkerhetspolitiske situasjonen, sier SV-nestlederen. Han sier takhøyden i partiet skal være stor nok til å takle en reell uenighet om fortsatt norsk Nato-medlemskap.

I programmet står det fortsatt at SV vil ta Norge ut av alliansen og heller ha en nordisk forsvarspakt. Fylkesnes sier han er genuint nysgjerrig på hvilket standpunkt han kommer til å lande på i debatten fram mot neste års landsmøte.

– Nå tenker vi gjennom sikkerhetspolitikken på nytt. Det skjer mye nå som former meningene til alle, og mer kommer sikkert til å skje. Det er en helt reell diskusjon som foregår, sier han.

Den andre nestlederen, Kirsti Bergstø, og utenrikspolitisk talsperson Ingrid Fiskaa har så langt forsvart Nato-motstanden, mens SV-leder Audun Lysbakken foreløpig ikke vil si hva han mener.

Powered by Labrador CMS