Nyheter:

TRAKASSERING: En undersøkelse har avdekket flere tilfeller av mobbing og seksuell trakassering i Forsvartet.

Likestillings- og diskrimineringsombudet skal bistå Forsvaret

Ombudet skal bistå i arbeidet med å forebygge og håndtere seksuell trakassering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret og Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) skal signere en avtale om samarbeid tirsdag 3. mars.

Avtalen innebærer utvikling av kursmateriale og metodikk som Forsvaret kan inkludere i sin obligatoriske opplæring av ansatte, vernepliktige og ledere, skriver kommunikasjonssjef Edin Babic i LDO i en e-post til Forsvarets forum.

Bakgrunnen for samarbeidet, er undersøkelsen om mobbing og seksuell trakassering (MOST), som Forsvaret gjennomførte høsten 2018.

– Forsvaret har en rekke risikofaktorer ved seg som gjør at de er særlig utsatt, eksempelvis: Tradisjonell mannskultur, arbeid i pressende situasjoner, tett på hverandre, grensen mellom jobb og privatliv kan være flytende, hierarkisk ordrekultur som skaper høy terskel for å si fra, kanskje høyere i arbeidslivet eller, skriver Babic.

Hun skriver videre at deres erfaring er at dersom man skal lykkes med arbeid for å forebygge seksuell trakassering, må det forankres i organisasjonens ledelse og det må oppleves som forpliktende arbeid.

Forsvarets høgskole: Tar alkoholgrep etter negative hendelser

– Det er viktig at ledere på alle nivåer får systematisk opplæring av hvordan man skal forebygge og håndtere, og at rutiner og retningslinjer er tilgjengelige og kommunisert til alle ansatte, skriver kommunikasjonssjefen.

Powered by Labrador CMS