Nyheter

GLEDELIG: Direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Sofie Nystrøm, gleder seg over at det er så mange som har fullført IKT-sikkerhetskurs.

Over 21.500 personer har fullført gratis sikkerhetskurs

Under nasjonal sikkerhetsmåned har kurstilbudet nådd ut til et høyt antall deltakere som søker etter å øke egen kompetanse innen IKT-sikkerhet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har i oktober tilbudt et gratis sikkerhetskurs i NSMs grunnprinsipper for IKT-sikkerhet. Det er over 32.000 personer som har påbegynt det tre timers lange kurset. Dette gleder direktør i NSM, Sofie Nystrøm.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har vært en overveldende respons på dette kurstilbudet nå i oktober. Det er veldig gledelig at så mange nå har fokus på sikkerhet og søker å øke egen kompetanse.

NSM har utvidet fristen for dem som allerede har registrert seg og påbegynt kurset, dette er for å sikre at flest mulig får mulighet til å fullføre. Fristen er satt til utgangen av søndag 6. november.

Et av formålene med å gjøre kurset gratis under nasjonal sikkerhetsmåned, var å få enda flere i virksomhetene til bygge kompetanse, fra sikkerhetsansvarlige til ledere og ansatte.

– Alle virksomheter trenger cyberberedskap, uavhengig av størrelse. Cyberberedskap er å bygge robusthet i de digitale systemene dere bruker, som gjør at de kan stå imot forsøk på angrep. Vi ser at mange sikkerhetsutfordringer oppdages tilfeldigvis. Derfor må cyberberedskap være godt forankret i hele virksomheten, sier direktøren.

Antallet kursbevis som florerer på LinkedIn viser at kurset fra truffet bredt, fra toppsjefer, ledere og ansatte i virksomheter innenfor olje og kraft, teknologi- og IT-selskaper, forsvaret, byggebransjen og i en rekke kommuner for å nevne noen. Flere universiteter og høyskoler valgte å gjøre kurset tilgjengelig for studentene sine.

Powered by Labrador CMS