Nyheter

RAKETT: Dette bildet, som er distribuert av det nord-koreanske statlige nyhetsbyrået KCNA, viser rakettoppskytingen som ifølge myndighetene fant sted den 11. januar.

Nord-Korea hevder å ha testet hypersonisk rakett igjen

Nord-Koreas siste rakettest tirsdag var vellykket og innebar utprøving av en hypersonisk rakett, den andre på under en uke, ifølge statlige medier i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdagens test ble foretatt under oppsyn av landets leder Kim Jong-un. Raketten traff et forhåndsbestemt mål i havet, 1.000 kilometer unna, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bilder som nettstedet Rodong Sinmun, det regjerende arbeiderpartiets offisielle avis, har lagt ut, viser en rakett som skytes opp fra land, og Kim som overvåker oppskytingen tirsdag morgen, omringet av menn i militæruniform.

Ifølge Nord-Korea skal det være den andre oppskytingen på under en uke. Sør-Korea har hevdet at landet bløffer. Les mer her!

Sør-Koreas generalstab har uttalt at tirsdagens oppskyting i nabolandet nådde hypersonisk hastighet og at den viste klare tegn på fremgang fra forrige ukes test.

Onsdag 5. januar hevdet også Nord-Korea å ha testet en hypersonisk rakett, og at den traff et mål i Japanhavet, 700 kilometer fra utskytingsstedet. Sør-Korea uttalte da at distansen trolig var kortere, at raketten ikke fulgte rett bane, og at den ikke var så manøvrerbar som Nord-Korea hadde hevdet.

Hypersoniske raketter har en hastighet på mach 5 eller mer, det vil si fem ganger lydens hastighet, eller rundt 6.180 kilometer i timen. Denne type raketter kan manøvreres mens de er på vei mot målet, noe som gjør dem vanskeligere å spore og avverge.

Tirsdagens rakettest fant sted rundt samme tidspunkt som FNs sikkerhetsråd møttes i New York for å diskutere rakettesten som ble gjennomført 5. januar.

Les også: Frykt for våpenkappløp mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Powered by Labrador CMS