Nyheter

STØTTE: Høyres nestleder Tina Bru sier at partiet er klar til å støtte regjeringens tiltakspakke for å håndtere følgene av Ukraina-krigen, men er urolig over tiltak som kan få renten til å øke raskere. Hun etterlyser også en plan for hvor pengene skal hentes fra.

Høyre klar til å støtte regjeringens Ukraina-pakke

Høyre er innstilt på å støtte regjeringens krisepakke for å håndtere følgene av Ukraina-krigen. Pakken ble lagt fram fredag og diskutert i Stortinget onsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiltakene regjeringen foreslår beløper seg til totalt 14,4 milliarder kroner, og forutsetter vedtak i Stortinget. Høyre er nå innstilt på å støtte pakken, men advarer samtidig mot tiltak som kan få renten til å øke raskere.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er helt riktig å bruke penger på å håndtere konsekvensene av krigen. Høyre kan gi regjeringen flertall for disse forslagene, som er fornuftige, allerede i morgen, sier nestleder og finanspolitisk talsperson Tina Bru.

– I en tid hvor mange er bekymret for privatøkonomien, bør ikke politikerne bruke statens penger på en måte som fører til at renten folk betaler på boliglånene sine stiger raskere og mer enn den ellers ville gjort, understreker Bru.

Hun peker også at regjeringen ikke har lagt fram en plan for hvor pengene til pakken på totalt 14,4 milliarder kroner skal hentes fra.

– Det viktigste nå er likevel at denne pakken får flertall og at tiltakene blir satt i verk, sier hun.

Powered by Labrador CMS