Nyheter:

Personell fra Garden blir testet for koronaviruset under innrykk på Terningmoen.

Ingen positive koronatester i Hærens innrykk

Rundt 300 rekrutter hadde denne uken innrykk på Terningmoen. Ingen av dem har testet positivt for koronaviruset.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Brage Steinson Wiik-Hansen i Hæren til Forsvarets forum etter å ha snakket med legene med ansvar for å teste rekruttene.

– Etter å ha fått tilbake prøvesvar viser det at ingen av de cirka 300 rekruttene vi har testet på Terningmoen er smittet. Det er et gledelig resultat som gir oss et godt utgangspunkt for å begynne utdanningen deres, sier Steinson Wiik-Hansen, og legger til:

– Samtidig skal vi være nøye med å følge gjeldende retningslinjer og gjøre det vi kan for å unngå smitte i tiden framover.

De vernepliktige fikk i forkant av oppmøtet til militærtjeneste råd om å være i karantene for å hindre smittespredning.

Under innrykket har de blitt testet for viruset ved nese- og halstester, blodprøver og hurtigtest.

I forrige uke var det innrykk på Madlaleiren i Stavanger. Da ble 1.212 personer testet, og to personer fikk påvist smitte.

1. april opplyste forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på en pressekonferanse at innrykket ville gå som normalt trass koronapandemien. Han understreket viktigheten av at Forsvaret får opprettholdt sin operative aktivitet i den situasjonen samfunnet nå står i.

– Ingen med symptomer møter til innrykk. Oppmøtet spres ut i flere puljer. Det er mer bruk av uteaktiviteter. Det er rutiner for å ta hånd om, pleie og isolere smittede. Rekruttene blir i leir under hele rekruttskolen for å hindre eventuell smitte ut i lokalsamfunnet, sa Bakke-Jensen da.

Powered by Labrador CMS