Nyheter:

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

– Ingen med symptomer møter til innrykk

Forsvaret gjennomfører innrykk som planlagt i april – med tiltak for å begrense smitterisiko.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen åpnet onsdagens pressekonferanse med å understreke viktigheten av at Forsvaret får ivaretatt sin operative aktivitet i en situasjon som den samfunnet står i nå. Derfor er det også viktig at det får tatt inn nye vernepliktige. April-innrykket vil derfor foregå som planlagt, men med tiltak for å ivareta smittevern.

– Totalt skal om lag 1200 rekrutter møte på Madla ved Stavanger og ved Terningmoen ved Elverum i ukene 17 og 18.

Han omtaler et slikt innrykk som krevende. Men sier at de samarbeider med lokale myndigheter.

– Ingen med symptomer møter til innrykk. Oppmøtet spres ut i flere puljer. Det er mer bruk av uteaktiviteter. Det er rutiner for å ta hånd om, pleie og isolere smittede. Rekruttene blir i leir under hele rekruttskolen for å hindre eventuell smitte ut i lokalsamfunnet.

Forsvarsministeren tok også opp frigjørings- og veterandagen 8. mai, som har 75-årsmarkering i år. Programmet på Akershus festning vil bestå av bekransning, flaggheising og salutt. Det vil verken være gjester eller publikum tilstede. Medaljeutdelinger som skulle ha funnet sted i år, vil bli skje i 2021.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, justis- og beredskapsminister Monica Mæland, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og helsedirektør Bjørn Guldvog var tilstede på pressekonferansen onsdag.

Powered by Labrador CMS