Nyheter:

Hestnes ny sjef på Bæreia

Arnstein Hestnes (52) er ansatt som sjef for Forsvarets veteransenter på Bæreia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hestnes har fungert som nestkommanderende på Bæreia i flere år, siden opprettelsen i 2008. Han var også fungerende sjef i oppstarten i 2009, frem til første sjef ble ansatt på senteret. Han har tidligere søkt jobben, men ikke fått den. Nå har han imidlertid fått beskjeden om at jobben er hans

– Så nå skal du feire?

– Jeg har feiret med å gjennomføre et underarbeidsmiljøutvalgs-møte, i tillegg skal jeg i nytt møte nå for å drøfte ferieplanen for i sommer før jeg jobber ut over kvelden med andre saker, sier Hestnes.

– Jeg er selvsagt veldig glad for at jeg har fått jobben. Det er så givende å jobbe her og dessuten jobbe direkte med veteranene, sier oberstløytnanten til Forsvarets forum.

 Det er så givende å jobbe her og dessuten jobbe direkte med veteranene

VAR MED FRA START

Hestnes er infanterist, han har gått befalsskolen for infanteriet i Nord-Norge. Senere gjennomførte han krigsskolen på Gimlemoen. Han har bakgrunn fra den multinasjonale brigadesenteret i Kosovo i 2001 og var i UNTSO i 2006 til 2007, først i Syria, deretter i Libanon. Hestnes er født og oppvokst på Kongsvinger og er far til fire.

– I tillegg har jeg tilbrakt mye av karrieren i HV-04 og i HV-18 som innsatsstyrkesjef for Delfin. Men de er lagt ned nå.

– Men Bæreia legger du vel ikke ned?

– Nei, det kommer ikke til å skje. Jeg var den første som gikk inn døra her som militær i 2008, da som prosjektoffiser, forteller Hestnes.

PRIVILEGIUM Å JOBBE MED VETERANER

Han har fungert som sjef siden Jonny Sørloth gikk av med pensjon 1. januar i år.

– Det er fantastisk å jobbe for de som har bidratt for Norge, og få støtte og anerkjenne dem. Det er rett og slett et privilegium, sier den nye Bæreia-sjefen.

– Hva blir nytt med deg som sjef?

– Veteranene kommer ikke til å oppleve noen store endringer. Det er viktig med forutsigbarhet og kontinuitet med det vi driver med. Samtidig skal vi være åpne for endringer og behovene som særlig unge veteraner ønsker.

– Vi har mange tusen henvendelser i året via 800-telefonnummeret og e-postadressen som veteraner kan ta kontakt på. De som tar imot henvendelsene gjør en fantastisk jobb med dette.

– Hva er viktig med å jobbe på Bæreia?

– Skal du jobbe på veteransenteret må du være oppriktig glad i mennesker og ha forståelse for hva det vil si å være veteran.  Det er kvalifikasjon nummer 1.

Powered by Labrador CMS