Nyheter

KAMPKRAFT: Et amerikansk AH-64 Apache angrepshelikopter under Nato-øvelsen Crystal Arrow i Latvia i 2022.

Polen kjøper Apache angrepshelikopter

Det polske forsvaret skal nå ha fått grønt lys av amerikanske myndigheter til å kjøpe det kjente angrepshelikopteret Apache.

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter opplyste mandag at de gir grønt lys for salg av helikoptre til Polen. Kontrakten er verdt rundt 127 milliarder kroner og omfatter 96 AH-64E Apache angrepshelikoptre og en rekke tilleggsutstyr, skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Godkjenningen kommer rundt et år etter at det polske forsvarsdepartementet sendte en forespørsel om å kjøpe det amerikanske kamphelikopteret produsert av Boeing.

Les også: U.S. Air Force har bestilt fly med «blended wing body»

De første Apachene skal leveres til den 18. mekaniserte divisjon. Det er samme avdeling som får amerikanske Abrams stridsvogner, etter at Polen inngikk en avtale om å kjøpe 250 Abrams stridsvogner av USA. Avtalen innebærer også muligheten for å kjøpe ytterligere stridsvogner ved en senere anledning,

Ifølge Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak er angrepshelikoptrene en god kombinasjon med stridsvogner på slagmarken.

«Sammen utgjør de en enorm kraft, en kraft av motstand. Vi skal bruke dem til å avskrekke våre motstandere» sier han i en pressemelding, skriver Defense News.

Polen har satt i verk en storstilt oppgradering av forsvaret etter Russlands invasjon av nabolandet Ukraina.

Powered by Labrador CMS