Nyheter

HJELP: Heimevernet var også i mars på plass ved grensen mellom Norge og Sverige på Svinesund. Nå vil politiet trolig til å be om ny hjelp ved grenseovergangen.
HJELP: Heimevernet var også i mars på plass ved grensen mellom Norge og Sverige på Svinesund. Nå vil politiet trolig til å be om ny hjelp ved grenseovergangen.

Politiet vil be Heimevernet om hjelp på Svinesund

Lange køer på grenseovergangene utfordrer kapasiteten hos Øst politidistrikt. Nå vil politiet be om hjelp fra Heimevernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at regjeringen åpnet for reiser til Sverige uten karantene for fullvaksinerte, har det vært opp mot seks timers kø for å komme inn i Norge. Dette utfordrer kapasiteten hos Øst politidistrikt, som blant annet sjekker elektroniske reiseregistreringsskjemaer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Forsvaret: Kristin Lund skal betale tilbake 160.000 kroner

Til TV 2 opplyser Øst politidistrikt at de snart vil be Heimevernet om hjelp.

– Vi kommer til å sende en anmodning til forsvaret om bistand fra Heimevernet til å ivareta deler av pols grenseoppdraget. Anmodninger er ikke sendt, så detaljene må vi komme tilbake, sier stabssjef i Øst politidistrikt Jan Eivind Myklatun til TV-kanalen.

Det er mest sannsynlig at de blir bedt om å bistå politiet med å gjennomføre ID-kontroll.

Heimevernet hjelper allerede politiet langs svenskegrensen i Innlandet, Trøndelag, Nordland, og Troms og Finnmark.

Les også: Trener krigskirurgi på levende griser

Powered by Labrador CMS