Nyheter

INTERFLEX: Norske instruktører fra Heimevernet og Hæren trener opp ukrainske soldater i Storbritannia i 2022.

Ukrainske skarpskyttere skal trene i Trøndelag

Heimevernet får ansvaret for treningen, ifølge Adresseavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementet skriver i en pressemelding torsdag at Norge vil trene opp ukrainske spesialister innenfor sanitet, skarpskyting og lagførertrening. Ifølge Adresseavisen skal treningen i Midt-Norge skje parallellt med at treningen av ukrainske soldater i Storbritannia fortsetter.

– HV får ansvaret. Det vil skje i HV-12s regi, men vi skal utføre det for Heimevernet slik jeg har forstått det, sier sjef for HV-12, Jens Christian Junge, til Adresseavisen.

Avisen skriver videre at de kjenner til at det har foregått forberedelser til å starte opp slik trening i Norge over tid.

Forsvarets forum har spurt Forsvarsdepartementet om hvor i Norge treningen skal foregå, cirka hvor mange soldater som kommer fra Ukraina, og når første gruppe kommer.

– Det jobbes med detaljene, men det blir i trøndelagsområdet. Treningen vil etter planen starte opp denne våren og gjennomføres i flere runder gjennom 2023. Treningen vil gjennomføres i kontingenter på opptil 100 elever per omgang, skriver Marita Isaksen Wangberg, seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet, i en e-post til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS