Nyheter

FLAGGSKIP: HMS Queen Elizabeth besøkte Norge for aller første gang i november 2022, i forbindelse med en britisk militæroperasjon i Nord-Atlanteren. Bildet er tatt i den sammenheng.

Britisk flaggskip senket «drapstomat»

Hangarskipet HMS Queen Elizabeth har nylig trent våpenferdigheter ved hjelp av en såkalt «Red Killer Tomato». Se video i saken!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«The Red Killer Tomato», eller Den røde drapstomaten, er en oppblåsbar ballonglignende bøye. Den kan brukes under blant annet skyteøvelser og mann over bord-øvelser, og har fått kallenavnet sitt som følge av sin form og farge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Drapstomaten er designet for å kunne trene på realistiske scenarioer. Ved å bruke den i trening, kan mannskapet tilegne seg ferdigheter og kunnskap som er nødvendig for å benytte seg av fartøyets våpensystemer på en trygg og effektiv måte. Det skriver U.K. Defence Journal.

Se video fra øvelsen hvor hangarskipet senker drapstomaten nederst i saken!

HMS Queen Elizabeth er flaggskipet i den britiske marinen. Skipet ble satt i drift i juli 2014, er 284 meter langt og har kapasitet til minst 40 luftfartøy. Det er det største britiske marineskipet som noen gang er bygget.

I november 2022 var Forsvarets forum om bord på flaggskipet. Les mer og se bilder her!

Powered by Labrador CMS