Nyheter

JELØYA: Det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford på vei inn Oslofjorden, her ved Jeløya onsdag morgen. Skipet er verdens største krigsskip og skal ligge i havn i Oslo i fire dager.

Her er USS Gerald R. Ford på vei inn Oslofjorden

Onsdag morgen seilte det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford inn i Oslofjorden. Skipet skal ligge fire dager i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Skipet er på vei inn for å besøke Oslo, og har en fart på rundt 15 knop, viser oversikten til MarineTraffic.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

USS Gerald R. Ford er det største krigsskipet som noen gang er bygget. Skipet er på sin første operative tokt noensinne, og Oslo blir første havn som besøkes. Det gigantiske skipet, som drives av to atomreaktorer, skal legge seg innerst i Oslofjorden, men ikke helt inntil kaien.

Om bord er et mannskap på 4.500, og det er plass til rundt 90 fly og helikoptre. De aller fleste av mannskapet får landlov og noen fridager i Oslo.

USS Gerald R. Ford er 333 meter langt. Bredden er på 41 meter ved vannlinjen, mens flydekket er 78 meter bredt. Toppfarten til skipet er på over 30 knop. De fire propellene i bronse veier 30 tonn hver og er 6,4 meter i diameter.

I forbindelse med besøket er det opprettet en rekke forbud i hele Indre Oslofjord, deriblant et drone- og flyforbud i luften opp til 3000 fot. Forbudene trådte i kraft ved midnatt natt til onsdag og varer helt til midnatt natt til tirsdag.

Powered by Labrador CMS