Nyheter

FLYANGREP: Natt til tirsdag ble det gjennomført nok et israelsk flyangrep mot Gaza. Her fra et angrep i maim mot byen Beit Hanoun, nord på Gazastripen

Flyangrep mot Gaza etter angrep med brannballonger

Israelske fly har gjennomført luftangrep mot Gazastripen etter at brannballonger sendt fra territoriet utløste branner sør i Israel, opplyser lokale kilder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke meldt om døde og sårede etter flyangrepene mot Gaza by og Khan Younis, men det er gjort store materielle skader, sier en anonym kilde i de palestinske sikkerhetstjenestene. Han legger til at Hamas-vennlige styrker skjøt mot flyene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Israel har så langt ikke kommentert angrepet.

Israel svarer ofte med luftangrep når det sendes brannballonger over grensen fra Gazastripen. Ballongene bruke hyppig av militante palestinere i enklaven, som har vært underlagt en israelsk blokade siden Hamas tok makten i 2007. Også tidligere denne måneden førte bruk av brannbomber til israelske flyangrep.

Brannvesenet opplyste mandag at de jobbet med å få kontroll over flere branner som de sa skyldtes ni ballonger fra Gaza.

I helgen var det sammenstøt langs grensen, der israelske soldater skjøt på palestinere som kastet eksplosiver og forsøkte å klatre opp på grensemuren. En soldat og en 13 år gammel palestiner ble kritisk skadd.

Palestinsk tenåring drept på Vestbredden

En palestinsk tenåring er drept under sammenstøt på den okkuperte Vestbredden tirsdag.

Det palestinske helsevesenet opplyser at den 15 år gamle palestineren ble skutt i hodet og døde under et sammenstøt med israelske militære.

Den israelske hæren sier at det oppsto skyting da de skulle pågripe en person i flyktningleiren Balata i nærheten av Nablus. De nevner ikke den drepte tenåringen.

Powered by Labrador CMS