Nyheter:

I 2018 kjørte Astrid Birkelund Hansen 165 mil for å stille med kantine under Nato-øvelse. Da hun kom hjem, hadde hun bare igjen tre bokser snus.
I 2018 kjørte Astrid Birkelund Hansen 165 mil for å stille med kantine under Nato-øvelse. Da hun kom hjem, hadde hun bare igjen tre bokser snus.

– Bilen min har en psykisk effekt i felt

Når Hæren øver, kommer Astrid Birkelund Hansen som regel med kantinavogna si. Det er hun tildelt hedersmynt for.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Astrid Birkelund Hansen er tildelt sjef Hærens hedersmynt for sin unike innsats for velferd og trivsel blant Hærens personell.

Hun fikk prisen av hærsjef Lars Lervik.

– Astrid (Birkelund Hansen) har på de fleste øvelsene vært ute med kantinevogna og vist omsorg for oss alle, forteller Hæren på Facebook.

Hun trekker selv frem Nato-øvelsen i 2018, der hun kjørte 165 mil og kom tilbake til Skjold med kun tre bokser snus.

– Jeg har bare opplevd folk som er kjempeglade for at jeg kommer. Gratulasjonene på Facebook har tatt helt av, og det var soldater fra helt tilbake til 2004 som hadde gratulert meg og husker veldig godt at jeg hadde kommet med vaffelkaker til dem, så det hadde satt dype spor, sier hun til Soldatnytt.

Hun sier at hedersprisen var en stor overraskelse.

Astrid Birkelund Hansen har fått Sjef Hærens hedersmynt.
Astrid Birkelund Hansen har fått Sjef Hærens hedersmynt.

– Jeg hadde aldri forestilt meg det. Jeg har jo tross alt kjørt den bilen i 20 år, og det har liksom aldri vært snakk om det. Det var for meg en anerkjennelse at de setter pris på det som har blitt gjort.

I 2017 ble hun hedret av ISS som Norges og Europas beste ansatte.

– Hvor lenge har du holdt på med det?

– 20 år i november. Jeg har vært med på alt av øvelser og to Nato-øvelser som var i Trøndelag. Når jeg fikk alle gratulasjonene så måtte jeg si at nå må jeg jo stå på og holde på så lenge hodet er passelig klart og føttene bærer meg. Kan jo ikke slutte nå som jeg har fått tildelt hedersmynten. Jeg har sagt jeg kan være med videre, sier hun.

– Det største gleden et menneske kan gjøre er å gjøre et menneske glad. Bilen min har en psykisk effekt ute i felt. Det er bare en ting å si, og det er at det blir ikke noe mindre aktive soldater ute i felt etter de har fått seg litt sjokolade og snus.

Powered by Labrador CMS