Nyheter

NY JOBB: Jonny Lindfors fra Kiruna er Sveriges nye hærsjef. Han har tidligere tjenestegjort i både Kosovo og Afghanistan.

Sverige har fått ny hærsjef

Jonny Lindfors ble søndag 18. juni sjef for mer enn 6800 soldater, da han tok over som øverste leder for den svenske hæren.

Søndag 18. juni tok Jonny Lindfors over som sjef for Sveriges hær. Han overtar etter Karl Engelbrektson.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

SEREMONI: Jonny Lindfors (t.v.) tar over etter Karl Engelbrekston (t.h.) som sjef for den svenske hæren. Her avbildet sammen med tidligere hærsjefer (fra venstre) Mertil Melin, Sverker Göransson og Berndt Grundevik.

Lindfors sin militærkarriere strekker seg tilbake til da han avtjente verneplikten i 1995. Siden den tid har han blant annet tjenestegjort i Kosovo og i Afghanistan og vært sjef for Norrbottens regemente (I 19), som er et av Sveriges største regimenter. Han har også utdanning fra U.S. Army War College.

Med krig i Europa og et mulig Nato-medlemskap på trappene, får Lindfors nok å gjøre i tiden som kommer.

– Vi skal håndtere fire operasjonslinjer: støtte Ukraina, opprettholde en høy nasjonal beredskap, bemanning og tilpasning til Nato, samt vokse i tråd med forsvarsbeslutningen (tilsvarende Forsvarets langtidsplan, journ.anm.), sier Lindfors i en uttalelse på Försvarsmaktens nettsider.

– For å oppsummere: Det betyr at vi må prioritere ressursene våre, både personell og materiell, nøye. Tilgjengeligheten av materiell blir begrenset med tanke på støtten til Ukraina, samtidig som vi skal trene flere og mer her hjemme, sier Lindfors.

De nordiske hærsjefene samarbeider tett. Les mer om det i artikkelen under:

Powered by Labrador CMS