Nyheter

UTSTILLING: En Hyundai Rotem K2 stridsvogn på utstilling under Defense Expo Korea 21. september 21, 2022.
UTSTILLING: En Hyundai Rotem K2 stridsvogn på utstilling under Defense Expo Korea 21. september 21, 2022.

Sør-Korea tilbyr å sende egne stridsvogner til Norge

Sør-Korea tilbyr å sende stridsvogner myntet på sin egen hær slik at Norge kan styrke Forsvaret raskt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av en måneds tid blir det avgjort om Norge skal kjøpe inn tyske eller koreanske stridsvogner. Det står mellom Leopard 2A7 fra Tyskland og K2 Black Panther Sør-Korea. Anskaffelsen har en kostnadsramme på 20 milliarder kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Koreanerne peker på drastisk endret sikkerhetspolitisk situasjon i Europa og lover leveranse av 24 stridsvogner til Norge i løpet av 6–8 måneder, skriver Teknisk Ukeblad.

Les også: Slik argumenterer tyskerne og sørkoreanerne for sine stridsvogner

Målet har vært å få levert de første nye stridsvognene i 2025. Men siden prosjektet startet, har Russland startet krig i Europa. Derfor tilbyr koreanske myndigheter å hente ut 24 stridsvogner, som er i ferd med å bygges for sin egen hær, slik at de kan leveres til Norge allerede 6–8 måneder etter kontraktsignering.

Les også: Sør-Koreas forsvarsminister på Rena for stridsvogntester

Dette kommer fram i et brev fra Defense Acquisition Program Administration (Dapa) i Sør-Korea til Forsvarsdepartementet, som Teknisk Ukeblad har fått tilgang til.

Forsvarets nåværende stridsvogner, som er av typen Leopard 1 og Leopard 2A4, er over 40 år gamle og skal være krevende å holde i drift.

Powered by Labrador CMS