Nyheter

Sensoren er plassert på et terrengkjøretøy som gir god fremkommelighet, og er lite ressurskrevende å klargjøre til operasjoner, skriver Forsvarsdepartementet.

NASAMS-sensorer oppgraderes for 190 millioner kroner

Sensorene skal oppgraderes fra dagens analoge løsning til et nytt digitalt sensorsystem. Dagens kjøretøy og sokkel skal gjenbrukes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdien på kontrakten er på rundt 190 millioner kroner, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den omfatter en oppgradering av dagens analoge sensorsystem til det nye digitale sensorsystemet i luftvernsystemet NASAMS (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System).

Luftvernsystemet består blant annet utskytingsenheter med missiler, kommando- og kontrollstasjoner, radarer og elektrooptiske sensorer, skriver departementet.

Sensorene som skal oppgraderes, er plassert på et terrengkjøretøy og ser etter fiendtlige trusler i luften og på bakken, både i lys og mørke, ved hjelp av TV-kamera og varmesignatur. Sensorene måler også avstanden til målet med laser.

– Arbeidet for å øke vår nasjonale evne til beskyttelse mot langtrekkende presisjonsvåpen pågår og modernisering av dagens NASAMS er ett av flere tiltak for å styrke Norges luftvern., sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

De oppgraderte sensorene vil leveres til Hæren og Luftforsvaret fra første halvår i 2025.

Powered by Labrador CMS