Nyheter

INNSPILLING: Fra inspillingen reklamefilmen, i området rundt Bodø.

Forsvaret kriger om Årets Gullfisk

Lørdag kan Forsvaret stikke av med den gjeve reklameprisen Årets Gullfisk, på tredje forsøk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom 2021 har en jury plukket ut månedens beste reklamefilm, en såkalt sølvfisk. I september var det Forsvarets reklamefilm «Det var en gang et land» som kom best ut. Det betyr at filmen lørdag kan kåres til årets aller beste reklamefilm.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Se reklamefilmen som er nominert til Årets Gullfisk 2021 nederst i saken!

Årets Gullfisk er den av sølvfiskene som stemmes frem av publikum. I år konkurrerer Forsvaret mot blant annet mot Equinors «Morgendagens helter», Norsk Tippings «A place up North», Skatteetatens «Money back on the skætt feat. OnklP» og Postens mye omtalte julereklame «When Harry met Santa».

Årets film fra Forsvaret er produsert i samarbeid med reklamebyrået TRY og produksjonsselskapet Heimlich, med Roar Uthaug som regissør. TRY var også med på laget da Forsvaret vant sølvfisken for oktober 2018, for reklamefilmen «Fantastiske ingenting».

Også i desember 2012 vant Forsvaret en sølvfisk, den gang for reklamefilmen «For alt vi har. Og alt vi er», produsert av Ernö.

Les også: 4000 har lastet ned Forsvarets nye app.

Begeistret jury

I sin begrunnelse fra september skriver juryen at de «lot seg begeistre» av reklamefilmen.

– Her skildres eventyrlandet i storslåtte tablåer og små gjenkjennelige øyeblikk som minner oss på likheter, forskjeller, kriser og samhold som til sammen utgjør vår felles identitiet.

– Voicen er smart og utrolig godt skrevet. Den tar eventyrsjangeren på alvor, favner den norske folkesjelen og treffer ulike tidsepoker på kornet. Sammen med et stykke nydelig, spesialkomponert musikk og de fantastiske bildene blir dette utrolig godt håndverk i alle ledd. Grepet på slutten der soldaten henvender seg til seeren er meget elegant, skriver juryen.

Se Forsvarets kandidat her

Powered by Labrador CMS