Nyheter

MULIGHETSSTUDIE: Borggården på Akershus slott er et sted med en middelaldersk atmosfære, som egner seg til julemarked, heter det i mulighetsstudien, som har sett på potensialet for utvikling av Akershus festning.

Rapport: En åpen festning vil revitalisere byen

En ny rapport legger fram nye planer for Akershus festning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i rapporten «Økt byliv på Akershus Festning». Den er laget av representanter fra Oslo kommune ved Byantikvaren, Kulturetaten, Utdanningsetaten og Plan- og bygningsetaten, Oslo Havn, samt Forsvaret, Forsvarsbygg og Stiftelsen Akershus kunst og kultur.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I rapporten foreslås det en rekke tiltak og forslag som vil åpne opp for mer aktivitet og arrangementer på og rundt Akershus festning, blant annet:

  • Øke antall forbindelser fra Havnepromenaden til festningen, Kvadraturen og sentrum
  • Lage arrangementer, spel, uteteater, mm. som knytter seg til festningshistorie
  • Etablering av videregående skole i Myntgata som skal stå ferdig i 2026
  • Å fjerne cruiseskipene fra Søndre Akershuskai har til hensikt å styrke festningens profil og synlighet fra sjøsiden

– Byrådet har lenge ønsket en mer åpen festning. Akershus festning er et flott anlegg og et av våre viktigste kulturminner, men kan bli et enda mer spennende reisemål og ikke minst knyttes bedre til resten av byen. Rapporten presenterer spennende forslag til hvordan det kan gjøres, sier byråd for byutvikling, sier Hanna E. Marcussen (MDG) ifølge en pressmelding fra Forsvarsbygg.

Se hvordan mulighetsstudien ser for seg at man kan utvikle Akershus festning på illustrasjonene nedenfor!

NYTT LIV: Militærbakeriet fra 1759 er foreslått gjenåpnet i full drift.
INTERAKTIVT: Munks tårn, nær festningens søndre bastion, er et viktig stoppested på alle vandringer på Akershus festning. Slik ser man for seg at deler av omvisningen kan bli.
SER MULIGHETER: En foreslått utstillingstunnel skal danne et unikt oppbevaringssted for gjenstander og skaper en stemningsfull hvelvlignende opplevelse for de besøkende. De imponerende samlingene vil få en verdig utstilling, heter det i mulighetsstudien for Akershus festning.
Powered by Labrador CMS