Nyheter:

Bilde fra Setermoen leir, der blant annet Panserbataljonen holder til.
Bilde fra Setermoen leir, der blant annet Panserbataljonen holder til.

Opphever portforbud på Setermoen og Skjold

Det er fortsatt 500 personer i karantene og 50 i isolasjon ved leirene.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har god oversikt over nærkontakter til smittede og har i dag god kontroll på det lokale utbruddet knyttet til Setermoen Leir. Nærkontakter knyttet til utbruddet er grundig kartlagt og det er ikke oppdatert noen smittetilfeller blant vernepliktige, skriver kommuneoverlege Vidar Bjørnås i en pressemelding.

God oversikt i leir

– Hæren følger anbefalingene til kommuneoverlegen i Målselv og Bardu, Vidar Bjørnås om å oppheve portforbudet i leirene i Indre Troms, skriver major Eirik Skomedal, talsperson i Hæren til Forsvarets forum.

På Setermoen oppheves portforbudet tirsdag klokken 15.30. På Skjold oppheves portforbudet 4. november 07.30.

Etter utbruddet i Setermoen leir i forrige uke, der 19 personer tilknyttet en avdeling testet positivt, ble det kartlagt nærkontakter i Skjold leir. Så langt er det kommet 49 prøvesvar derfra, alle negative. I utbruddet tilknyttet Setermoen leir er det ikke registrert noen positive prøver siden lørdag 31. oktober. Kommuneoverlegen skriver at det nå begynner å bli meget god oversikt inne i leir.

– Hærens avdelinger vil fortsatt følge smittervernsreglene som er gjeldene fra FHI. Isolasjon og karantene vil bli opprettholdt for de involverte. Det er per nå totalt 500 i karantene og 40 i isolasjon, skriver Skomedal, og legger til:

– Hæren har den siste uka klart å hindre et større utbrudd i våre leire både på Setermoen, Huseby og på Rena. Hæren vil fremheve et svært godt samarbeid med Bardu og Målselv kommune.

Kommunen gir honnør til Forsvaret

Krisestaben i Bardu kommune fortsetter å ha møter daglig og innfører en rekke tiltak for å slå ned utbruddet.

– Smittevernapparatet har i dag god oversikt over nærkontakter til smittede. Bardu kommune opplever i dag at man har kontroll på det lokale utbruddet knyttet til Setermoen Leir, står det på kommunens nettsider.

Kommunen fikk ett positivt prøvesvar tirsdag, men det er ikke tilknyttet utbruddet i militærleiren.

Kommuneoverlege Vidar Bjørnås takker for samarbeidet med Forsvaret om smitteutbruddet.

– Bardu kommune ønsker å rette en stor honnør til forsvarets personell og ansatte for den innsats som er gjort i alle ledd. Vi ønsker å takke for profesjonaliteten og det gode samarbeidet i en utfordrende situasjon for både Setermoen leir og lokalsamfunnet i Bardu, skriver han i pressemeldingen.

Hæren fortsetter trening og utdanning for å bygge operativ evne og for å bevare evne til sivil bistand, avslutter Skomedal.

Powered by Labrador CMS