Nyheter

SMITTEFRITT: Soldater fra Hæren, her på plass for å bidra med testpersonell på Svinesund-grensen på vei inn i Norge. For første gang på lenge er det ingen smittede i Hæren.
SMITTEFRITT: Soldater fra Hæren, her på plass for å bidra med testpersonell på Svinesund-grensen på vei inn i Norge. For første gang på lenge er det ingen smittede i Hæren.

Null koronasmitte i Hæren

For første gang siden 23. juni er det ingen i Hæren som er smittet av koronaviruset.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier orlogsmester og presse- og informasjonsbefal Rolf K. Ytterstad i Hæren til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– I dag er første gangen på lenge at vi kan si det er null aktive tilfeller av koronaviruset i Hæren. Det er ingen covid-smitte her i det hele tatt, sier han.

Koronaviruset førte tidligere i år til at blant annet storøvelsen Joint Viking måtte avlyses. Rundt 10.000 soldater skulle deltatt, der rundt 3.400 var allierte deltakere fra utlandet.

Ytterstad sier det har vært lite smitte i Hæren de siste ukene, men i den grad det har kommet inn, har det vært utenfra når folk har vært i permisjon.

Tidligere har det imidlertid vært enkelte utbrudd. 1. juli skrev Forsvarets Forum at 37 personer var smittet etter et pub-besøk på Heidis bier bar i Tromsø i juni, enten ved at de ble smittet der eller av noen som hadde vært på puben. Ingen av dem var alvorlig syke.

Sist det var smittefritt i hæren var uken mellom 16. og 23. juni. Før det må man tilbake til 17. mai for å finne sist det ikke var smittede.

– Hæren har blitt veldig dyktig på å dele folk opp i kohorter, teste og ha personell boende i teltleirer utenfor leirgjerdet i 10–14 dager, sier Ytterstad.

Les mer: «Du etterlater ingen på slagmarken», skriver Robert Mood

Powered by Labrador CMS