Nyheter:

UTBRUDD: Rundt 1000 personer er i isolasjon, karantene eller har fått portforbud etter et smitteutbrudd på Setermoen leir.

Omfattende korona-stengning i Setermoen leir

Rundt 1000 personer er omfattet av smitteverntiltak i Setermoen leir, enten i isolasjon, karantene eller med portforbud, opplyser hæren til NTB.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hæren har iverksatt strengere tiltak enn bestemmelsene til FHI for å forhindre ytterligere smittespredning, sier talsperson Eirik Skomedal.

Videre er permisjonsreiser inndratt for enkelte avdelinger.

19 personer i leiren har de siste dagene testet positivt for koronaviruset, ifølge NRK. Tiltakene vil vedvare til situasjonen er under kontroll.

Ingen nye smittetilfeller i Bardu

Samtidig er 50 personer i karantene ved Skjold leir i Målselv som knyttes til smitteutbruddet ved Setermoen leir i nabokommunen Bardu. Permisjonsreiser for alle avdelingene her er inndratt inntil videre.

Formålet med nedstengningen ved leirene i indre Troms er å forhindre spredning, skjerme lokalbefolkningen og forenkle smittesporing.

Søndag er det bekreftet ett smittetilfelle i Bardu. Den smittede er personell fra US Marines og tilfellet knyttes ikke til det lokale utbruddet i Setermoen leir, skriver Bardu kommune på sine nettsider.

Smittetilfeller i andre deler av Hæren

Også i andre leirer er det også koronasmitte. Seks personer testet positivt ved Rena leir i Østerdalen i løpet av helgen, og i Garden i Oslo er det påvist seks smittetilfeller. Det er også påvist smitte hos Sjøforsvaret ved Haakonsvern i Bergen.

– Vi følger situasjonen tett og er bekymret over utviklingen, både i samfunnet og Forsvaret, sier Jon Gerhard Reichelt, generalmajor og sjef for Forsvarets sanitet, til NRK.

Reichelt sier at det blir store begrensninger på Forsvarets aktiviteter framover.

– I vår var det ingen trafikk mellom leirer, og det blir tilsvarende nå med isolasjon og bare høyst nødvendig trafikk. Det kan også bli svært aktuelt å droppe permisjonsreiser, sier han.

Bakgrunn: Leter etter «pasient 0»

Powered by Labrador CMS