Nyheter:

Soldater fra Militærpolitiet har startet på rekrutt skolen på Sessvollmoen.

NRK: 220 rekrutter i karantene på Sessvollmoen

Ingen av rekruttene har per tirsdag ettermiddag testet positivt for korona, opplyser talsperson i Hæren, Eirik Skomedal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Militærpolitirekruttene på Sessvollmoen er satt i karantene og testes for covid-19 etter at flere fikk ulike forkjølelsessymptomer etter en marsj. Det skriver NRK.

Eirik Skomedal, talsperson i Hæren, forteller til Forsvarets forum at det er flere som har hatt symptomer i løpet av rekruttperioden så langt.

– Så har rekruttene vært ute i felt en stund, og i slutten av forrige uke var det flere som hadde symptomer av ulik grad. Det var såpass mange at vi var føre var og satte alle i karantene for å hindre nærkontakt med andre i leiren, sier Skomedal.

– Hvorfor har de ikke blitt satt i karantene før?

– Hvis en har symptomer blir vedkommende sendt på en sykekasserne eller på sykestua til vedkommende er symptomfri eller har hatt en negativ test. Fordi det nå var så mange samtidig satte man alle i karantene.

Han opplyser at de av rekruttene som har blitt testet for korona, har testet negativt. Hvorvidt noen har blitt satt i isolasjon, kan Skomedal foreløpig ikke svare på.

I NRK sin artikkel om saken forteller en anonym kilde at rekruttene fikk støvlene fylt med vann og måtte delta på leksjoner rett etter en marsj, uten muligheter til å skifte til tørre klær. Ifølge Skomedal er det ikke uvanlig at rekruttene går inn støvlene når de er våte. Han mener at symptomene ikke nødvendigvis henger sammen med dette.

Før innrykket i Hæren startet, var det noen som ikke møtte opp fordi de opplevde symptomer, ifølge Skomedal. Først når de var symptomfrie, fikk de møte til rekruttperioden.

– Det er noen rekrutter som har hatt symptomer, uavhengig av avdeling, både før og etter at de kom inn. Vi har testet et betydelig antall rekrutter, og til nå har ingen vært positive, sier han.

Det er foreløpig ikke vurdert om alle de 220 rekruttene som nå er satt i karantene skal testes. Skomedal forteller at det ikke er uvanlig med småforkjølelser i starten av rekruttperioden, ettersom rekruttene møter mange nye mennesker og er ute i felt.

– Men av hensyn til korona tar vi mer hensyn nå enn tidligere.

Videre opplyser Skomedal at Hæren er forberedt på at det kan oppstå en smittesituasjon i en eller flere leire.

– Det må vi håndtere når det kommer.

Powered by Labrador CMS