Nyheter

SKJOLD: Prinsesse Ingrid Alexandra avtjener sin førstegangstjeneste på Skjold leir.

Rekrutt Alexandra: – Angrer ikke

Prinsesse Ingrid Alexandra er i gang med førstegangstjenesten i ingeniørbataljonen på Skjold leir i Indre Troms. Hun angrer ikke på valg av sted.

Publisert Sist oppdatert

Prinsessen ankom leiren natt til torsdag forrige uke. Onsdag denne uken fikk NTB og NRK være med inn på leiren for å se hvordan hun har det.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Med pressen til stede deltok prinsessen i en leksjon hvor hun lærte om de ulike delene på et våpen, og hvordan demontere og sette det sammen.

Deretter stilte prinsessen opp på foto sammen med medsoldater og ledelsen på leiren. Hun ga ikke intervjuer under seansen, men fikk spørsmål fra bataljonssjefen om hun angret på valget om å gå inn i ingeniørbataljonen.

– Jeg angrer ikke, svarte prinsessen.

Rekrutt Alexandra

Prinsessen skal være i militæret i ett år og er nå i gang med rekruttskolen hvor hun får grunnleggende militær opplæring.

Prinsessen har som resten av kongefamilien ikke etternavn, og i forkant av militærtjenesten har det vært litt spekulasjon om hva hun skal tiltales som.

På uniformen, der andre har etternavn, står det enkelt og greit: rekrutt Alexandra.

– Hun tiltales som rekrutt Alexandra, sier kompanisjef Hågen Vangsnes i rekruttkompaniet til NTB.

Godt inntrykk

Vangsnes sier prinsessen er godt i gang med rekruttperioden og allerede har hatt opplæring i våpenhåndtering og militær kutyme, såkalt sluttet orden. Neste uke venter skytetrening.

Forsvaret er tydelig på at prinsessen ikke får noe særbehandling. Hun må bo på seksmannsrom som alle andre og må ut i skogen for å bo i telt i minusgradene.

VÅPEN: Med pressen til stede deltok prinsessen onsdag i en leksjon hvor hun lærte om de i ulike delene på et våpen, og hvordan demontere og sette det sammen.

– Her behandler vi alle likt, med respekt og omsorg. Her vil hun bli behandlet som rekrutt og etter hvert soldat, sier kompanisjefen.

Vangsnes sier han ikke har fått snakket mye med prinsessen, men at han har et godt inntrykk og at hun nok blir en god soldat.

Sult og kulde

Soldat Frida Berge-Urgård kom inn på leiren i sommer for førstegangstjeneste og har vært gjennom det samme som prinsessen skal. Hun synes det er veldig stas at prinsessen har valgt ingeniørbataljonen.

– Man blir en veldig god gjeng av å være på rom med folk og være seks mann oppå hverandre hele tiden, sier hun til NTB.

REKRUTT: Prinsessen har som resten av kongefamilien ikke etternavn, og i forkant av militærtjenesten har det vært litt spekulasjon om hva hun skal tiltales som. På uniformen, der andre har etternavn, står det enkelt og greit: rekrutt Alexandra.

Onsdag var det 20 minusgrader i Skjold, men ofte blir det enda kaldere.

– På vinteren må man bli skikkelig flink til å ta vare på seg selv og kle seg ordentlig og hvordan bo ute i telt når det er så kaldt, sier Berge-Urgård.

– Alle skal få kjenne på det, å fryse litt og være kald, sulten og sliten.

– Prinsessen angrer ikke. Angrer du?

– Når det biter i nesen og det er drittkaldt, så kjenner jeg kanskje litt ekstra på det. Men jeg kommer til å se tilbake på den tiden her som veldig spennende.

Powered by Labrador CMS