Nyheter

IKKE RITT: Det er flere som vil benytte seg av grusveiene på skytefeltet Mauken i Indre Troms. På dette bildet fra år 2000 trener norske infanterister.

Militærøvelse punkterte sykkelritt på Mauken

Over 100 påmeldte syklister får ikke konkurrere gjennom skytefeltene Mauken og Blåtind i slutten av juni fordi Forsvaret skal ha militærøvelse der samtidig.

Det melder Nye Troms

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er synd dette skjer, men det var tidligere denne uka at Forsvaret vendte tommelen ned for å arrangere rittet som planlagt lørdag 22. juni. Det er pågående aktivitet i Mauken/ Blåtind skytefelt som er årsaken til at Forsvaret sier stopp, sier en av arrangørene bak sykkelrittet Strade Statskog, Stig Magne Hagen, til avisen.

Det tok lengre tid enn arrangørene så for seg å få tillatelser fra grunneiere på plass, og derfor dro det også ut med søknaden til Forsvaret om å bruke grusveiene i skytefeltet. 

Garnisonssjef Jan-Ove Fossli på Skjold forklarer at den militære aktiviteten i skytefeltet har vært planlagt lenge og at det ikke har vært mulig å tilpasse den på så kort varsel. 

Powered by Labrador CMS