Nyheter

GSV beklager etter at soldater feilaktig bortviste folk fra bro i Kirkenes

Flere personer ble bortvist fra den populære fiskeplassen forrige helg. Misforståelsen skyldes overlapp mellom kontingenter, opplyser Jegerbataljonen.

Publisert Sist oppdatert

Jegerbataljonen ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) la ut beklagelsen på Facebook før helgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«I en kortere periode har leirvakten ved Jegerbataljonen GSV på sviktende grunnlag bortvist publikum fra nordsiden av Strømmen Bru. Utdanning i sikringstjeneste har blitt repetert det aktuelle mannskapet. Jegerbataljon GSV beklager ovenfor de som har blitt forulempet,» står det i innlegget.

Perioden det er snakk om har vært fra 14. til 17. juli, skriver konsulent Trygg Arne Larsen ved Jegerbataljonen i en e-post til Forsvarets forum.

– Vet dere hvor mange personer det er snakk om?

– Antall personer som er bortvist fra Strømmen bru er usikkert, men det er snakk om syv hendelser som har resultert i bortvisninger fra Strømmen bru.

Det dreier seg i hovedsak om personer som har benyttet området for fiske, opplyser konsulenten. Det går en tidevannsstrøm under broen, som gjør den til en populær fiskeplass.

– Hva er det misforståelsen bunner i, altså; hvorfor er de blitt bortvist?

– I hovedsak kommer misforståelsen av et kontingentbytte. Overlapp mellom tidligere kontingent og nåværende kontingent har ikke vært tilstrekkelig på hvilke føringer som ligger til grunn, skriver Larsen.

Strømmen bru ligger i nærheten av Høybuktmoen flyplass og militærleir. E6 mot Kirkenes sentrum går over broen.

Powered by Labrador CMS