Nyheter

KLAR: Årets deltakere i «Kompani Lauritzen: Tropp 2», sammen med oberst Dag Otto Lauritzen og major Kristian Ødegård.
KLAR: Årets deltakere i «Kompani Lauritzen: Tropp 2», sammen med oberst Dag Otto Lauritzen og major Kristian Ødegård.

Gjentar seersuksessen – nå kommer 
«Kompani Lauritzen: Tropp 2»

Etter seersuksessen med «Kompani Lauritzen: Tropp 1» er ti nye rekrutter klare for en ny runde i «Kompani Lauritzen: Tropp 2».

Publisert

Denne høsten skal Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård på nytt ønske velkommen til ti unge mennesker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sammen skal de lære å håndtere problemer i livet og mestre ulike utfordringer, gjennom et militært regime preget av orden og disiplin. Kameratskap og samhold står sterkt i fokus, og målet er at deltakerne skal lære å sette andre foran seg selv.

I serien «Kompani Lauritzen: Tropp 2», kjemper ikke deltagerne mot hverandre som i den originale serien. De kjemper kun mot seg selv, sine egne begrensninger og sitt eget hode. 

Regelen er enkel: Gir de seg, er de ute. 

«Kompani Lauritzen: Tropp 2» ble spilt inn på Setnesmoen i Åndalsnes i vår, og programmet har premiere på TV 2 Play den 23. oktober. 

Her er de ti deltakerne:

Eirik Rimmereid (28)

Bor: Oslo, fra Nordfjordeid

Yrke: Artist og bartender

Eirik Rimmereid (28)
Eirik Rimmereid (28)

Eirik har ikke sett en eneste episode av «Kompani Lauritzen», men tror han har godt av et regime med orden og disiplin. Han beskriver seg selv som et rastløst og impulsivt surrehue, og håper at deltakelsen bidrar til at han blir mer strukturert, disiplinert og effektiv. 

– Jeg frykter at jeg kommer til å miste alle tingene jeg må passe på der inne. Jeg er en ekstremt distré fyr. Jeg kommer til å savne musikkstudioet mitt, men vet at jeg har godt av en pause.

Anniken Aakerøy (23)

Bor: Oslo, fra Sandnessjøen 

Yrke: Student

Anniken Aakerøy (23)
Anniken Aakerøy (23)

Anniken beskriver seg selv som redd for alt, og målet med deltakelsen i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» er å bli tøffere. Hun gruer seg aller mest til utfordringer og øvelser som har med høyder og vann å gjøre. 

– De siste årene har jeg vært redd for så mye, og det stopper meg fra å gjøre ting. Jeg håper at jeg skal bli tøffere av å utsette meg for mye av det jeg frykter, for da kan jeg bevise for meg selv at det ikke er så ille som jeg tror. 

Aksel August Braathen (23)

Bor: Oslo, fra Sarpsborg

Yrke: Student

Aksel August Braathen (23)
Aksel August Braathen (23)

Aksel føler at han sitter «fast i livet», og håper deltakelsen kan gi ham motivasjon til å finne en retning, få mer kontroll og lære seg å ta ansvar. Han mener han har egenskapene som skal til for å lykkes, men at han trenger et spark bak og ønsker å lære å pushe seg selv hardere. 

– Jeg gruer meg mest til det fysiske, siden jeg ikke trener og ser på meg selv som svak og tafatt. Jeg gruer meg også til å møte befalet. Jeg er en myk sjel som ikke takler særlig bra å bli snakket hardt til. 

Hannah Nordanger (24)

Bor: Lillehammer, fra Holmestrand

Yrke: Student og BPA (brukerstyrt personlig assistent)

Hannah Nordanger (24)
Hannah Nordanger (24)

Hannah ønsker å føle på mestring og få mer tro på seg selv. Hun håper deltakelsen kan bidra til at hun ikke lenger gir opp så lett når hun møter motgang. 

– Av øvelser gruer jeg meg mest til baklengsstup og generelt alt av det fysiske fordi jeg er så svak. Ellers gruer jeg meg til å få voksenkjeft og føle på ubehag. Jeg kommer jeg til å savne det rolige livet, sengen min og toalettsaker. 

Patrick Åteigen (27) 

Bor: Vennesla

Yrke: Sykepleier

Patrick Åteigen (27)
Patrick Åteigen (27)

Patrick meldte seg på programmet fordi han har dårlig selvbilde og selvtillit, og fordi han føler at han mangler omsorg for seg selv. Han håper deltakelsen kan bidra til at han får mer tro på seg selv. 

– Det er to ting jeg virkelig gruer meg til: Fysiske tester, og det å skulle kle av meg og være i bar overkropp rundt så mange folk, og ikke minst foran tv-kameraene. 

Maria Enora Svensen (22)

Bor: Oslo, fra Nærbø 

Yrke: Danser

Maria Enora Svensen (22)
Maria Enora Svensen (22)

Maria ønsker å delta i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» fordi hun ofte føler at hun ikke er god nok og sterk nok, og fordi hun ikke klarer å fullføre de målene hun setter seg. Hun ønsker å pushe seg selv og lære at hun får til mer enn hun tror. 

– Jeg er ganske nervøs for bare det å skulle bære en tung sekk, og vet at selv dét vil være en milepæl for min del. Jeg fryser lett, og er nervøs for å skulle bruke så mye tid ute i kulden. Under innspillingen kommer jeg til å savne å ha muligheten til å være alene.

Aleksander Rosland (20)

Bor: Bærum

Yrke: Student

Aleksander Rosland (20)
Aleksander Rosland (20)

Aleksander meldte seg på «Kompani Lauritzen: Tropp 2» i håp om at deltakelsen skal gjøre ham mer selvstendig, og fordi han for første gang ønsker å gjøre noe helt på egenhånd. 

– Jeg gruer meg aller mest til isbading. Og til den lange toguren til Åndalsnes, jeg har aldri reist så langt alene før. 

Patrick Mathiassen (26)

Bor: Geithus, fra Drammen. 

Yrke: Skadedyrkontroll

Patrick Mathiassen (26)
Patrick Mathiassen (26)

Patrick hadde egentlig ikke lyst til å delta i «Kompani Lauritzen: Tropp 2» i det hele tatt, noe han også skrev i søknaden. Han føler seg fastlåst i et negativt mønster og ønsker å finne glede i livet. 

– Det jeg ønsker å oppnå når jeg først skal være med på programmet er å kanskje få et annet syn på livet og bli mer positiv. 

Samantha Muniz (27)

Bor: Oslo

Yrke: Miljøarbeider

Samantha Muniz (27)
Samantha Muniz (27)

Samantha meldte seg på programmet fordi hun ønsker å utsette seg for en situasjon der hun ikke har kontroll, samtidig som hun ønsker et nytt eventyr. Hun håper også deltakelsen kan bidra til at hun klarer å åpne seg mer, og orke mer generelt. 

– Jeg er mest urolig for å ikke komme overens med noen. Og av fysiske ting gruer jeg meg til å løpe 3000 meter, isbade, høydeting og fjellturer.

Emilie Hoffmeyer (26)

Bor: Kongsberg

Yrke: Skytebas

Emilie Hoffmeyer (26)
Emilie Hoffmeyer (26)

Emilie fokuserer ofte på negative sider ved seg selv og ignorerer det positive. Hun håper deltakelsen kan gjøre at hun klarer å fokusere mer på det hun faktisk får til, og bidra til at hun klarer å føle seg bra nok.

– Jeg gruer meg mest til å gå uten mat gjennom fysiske aktiviteter, alle som kjenner meg vet at jeg blir utrolig «grumpy» og «hangry». I tillegg gruer jeg meg til å se hva slags mennesker man blir putta i tropp med, og de aktivitetene som innebærer vann. 

 

Powered by Labrador CMS