Et veikryss er stengt av den amerikanske nasjonalgarden og det amerikanske narkotikapolitiet DEA tirsdag 2. juni. I flere dager har folk tatt til gatene for demonstrere etter at George Floyd (46) døde etter å ha blitt lagt i bakken av en politimann. Floyd døde etter å ha blitt pågrepet av politiet i Minneapolis i Minnesota. En film av hendelsen viser at en politibetjent holder Floyd nede med kneet presset mot nakken hans..

Narkotikapolitiet DEA får overvåke demonstranter

Gitt midlertidige og videre fullmakter av Justisdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisdepartementet i USA har gitt narkotikapolitiet DEA midlertidig lov til å håndheve ethvert føderalt lovbrudd på grunn av demonstrasjonene i landet.

Narkotikapolitiet får i et to sider langt notat fra justisdepartementet også lov til å gjennomføre skjult overvåking og til samle informasjon om folk som deltar i demonstrasjonene etter George Floyds død, skriver Buzzfeed News.

I notatet heter det at Floyds død har ført til «omfattende protester i hele landet som i noen tilfeller har ført til vold og plyndring» og politiet i noen området har slitt med å håndtere situasjonen. Derfor blir narkotikapolitiet nå gitt midlertidige og videre fullmakter.

Mandag sa president Donald Trump at han mobiliserer alle tilgjengelige sivile og militære føderale ressurser for å slå ned de voldelige demonstrasjonene.

Powered by Labrador CMS