Nyheter

OPERASJON: Den israelske Hæren opplyser at de lokaliserte og angrep Hamas-posisjoner.
OPERASJON: Den israelske Hæren opplyser at de lokaliserte og angrep Hamas-posisjoner.

Israelske stridsvogner har gjennomført operasjon på Gaza

Israels hær sier den har brukt stridsvogner inne på Gazastripen i «målrettet raid» natt til torsdag. Ifølge Israel ble Hamas-medlemmer drept.

Publisert

Ifølge Reuters har hærens radiostasjon meldt at bakkestyrker har gjennomført en «relativt stor» operasjon over grensen mot Gazastripen i løpet av natten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Times of Israel skriver at Israel i et kort raid sendte stridsvogner inn på Gazastripen.

På X skriver Israels hær at raidet skjedde nord på Gazastripen og er del av forberedelsene for de neste stadiene av krigen. Det er ventet at Israel skal starte en stor bakkeoperasjon på Gazastripen på et tidspunkt.

Hæren opplyser at de lokaliserte og angrep Hamas-posisjoner, samt at de ødela infrastruktur, panservern og gjorde annet arbeid for å gjøre området klart for bakkeoperasjonen.

Soldatene forlot området etter raidet. Israel har gjennomført flere mindre raid på Gazastripen etter at Hamas angrep Israel og tok livet av over 1400 mennesker, blant dem mange sivile og barn. Samtidig er Gaza utsatt for en av de mest intensive bombekampanjene noensinne. Minst 6547 mennesker er drept, blant dem mange barn.

Powered by Labrador CMS