Nyheter

TALE: President Emmanuel Macron varslet tirsdag om at Frankrike trekker ut styrker fra Sahel i 2022.
TALE: President Emmanuel Macron varslet tirsdag om at Frankrike trekker ut styrker fra Sahel i 2022.

Frankrike trekker ut Sahel-styrke tidlig i 2022

Frankrike vil i løpet av første kvartal 2022 trekke ut sin hovedstyrke på 5.000 mann fra Sahel-området i Afrika, opplyser president Emmanuel Macron.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Franske styrker er til stede over hele det utstrakte området for å demme opp for jihadistangrep. Nå har presidenten for første gang satt en sluttdato for oppdraget, men lover at franske styrker ikke skal fjernes fullstendig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Macron orienterte de væpnede styrker i Frankrike om denne beslutningen kvelden før den tradisjonelle markeringen av den franske nasjonaldagen 14. juli.

Frankrikes fortsatte nærvær i Sahel blir trappet kraftig ned, men noen hundre soldater skal fortsatt danne kjernen i det som kalles Takuba internasjonale innsatsstyrke.

Dagens militære engasjement strekker seg tilbake til 2013 da den franske regjeringen grep inn for å stanse framrykkingen av jihadister i Mali. Macron roste tirsdag de franske styrkene for å ha hindret at det ble opprettet et kalifat i Sahel-området.

Les mer: Norge sender likevel soldater til Mali

Powered by Labrador CMS