Nyheter:

TAP: Frankrikes president Emmanuel Macron under en seremoni for å hedre franske soldater som døde i Mali tidligere i år.
TAP: Frankrikes president Emmanuel Macron under en seremoni for å hedre franske soldater som døde i Mali tidligere i år.

Franske soldater drept i angrep i Mali

To franske soldater er drept i et angrep i Mali under en antiterroraksjon, opplyser Frankrikes president Emmanuel Macron.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatene satt i et pansret kjøretøy da det ble rammet av det presidenten lørdag kveld omtalte som et eksplosivt angrep.

Kjøretøyet ble ødelagt i angrepet, som fant sted i Tessalit nord i Mali, der soldatene var på et antiterroroppdrag i den konfliktfylte Sahel-regionen.

Frankrike har rundt 5.100 soldater som inngår i Barkhane-operasjonen. Soldatene kjemper mot terrorgrupper i Sahel-regionen, blant dem noen som har sverget troskap til IS eller al-Qaeda.

I forrige måned ble Mali kastet ut i politisk uro da president Ibrahim Boubacar Keita ble tvunget til å gå av under et militærkupp. En militærjunta overtok makten. Macron har understreket behovet for umiddelbar sivil, politisk overgang i landet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS